Testa betan för nya iOS-appen

Nu finns det möjlighet att testa den publika beta-appen till iOS. Appen innehåller en hel del buggfixar och nya funktioner så som nya automationer, fullt översatt till engelska, GPS-staket och stöd för iPhone X/XR/XS. Observera att vissa av dessa funktionerna kräver en ny version till din Bridge, kontakta oss på support@nexa.se om du är intresserad av att testa denna.

För att testa iOS-appen tryck tryck på länken och följ instruktionerna (https://testflight.apple.com/join/fOaRPKwY), om du har en buggrapport gällande appen eller Bridgen, kontakta oss på support@nexa.se.

Appen har även stöd för NXT by NEXA tillsammans med Bridge X som kommer under våren.

Serverbyte mellan 12 och 13e mars

Måndag 12/3, påbörjar vi ett serverbyte. Detta kan innebära att några kan uppleva driftstörningar. Detta kan pågå under max 24 timmar. Serverbytet kommer ge bättre stabilitet och är nödvändig inför kommande app. Vi hoppas ni har förståelse. Trevlig söndag!

Drift av Gateway upphör 1 maj 2018

Från och med 1 maj 2018 upphör driften av Gateway-servrarna. Detta innebär att appen kan tappa kontakten med Gateway och inte kunna ansluta igen.

Gateway slutade säljas 2014 och har alltid varit en kostnadsfri tjänst. Då Nexa inte är driftansvarig för Gateway har vi inte längre möjlighet att påverka.

Vi fortsätter istället att utveckla vår egna Nexa Bridge som vi har full kontroll över själva.

Publik beta av webbgränssnitt till Nexa Bridge

Vi kan nu presentera en beta-version av kommande webbgränssnitt till Nexa Bridge. Det är en publik beta vilket innebär man inte behöver en inbjudan för att testa den samt att vissa funktioner kanske inte finns eller inte fungerar till 100%. Med hjälp av er feedback kommer vi att korrigera detta under kommande två veckorna så att vi efter denna perioden kan ta bort beta-stämpeln.

Under varje sida finns det en röd text som beskriver eventuella funktioner som inte fungerar eller som saknas, tänk på detta innan ni skickar in eventuell feedback. Feedback skickar ni till vår support med ämnet ”Webbgränssnitt beta”. En snabblänk till vårt formulär för detta finner ni här.

Ni finns webbgränssnittet på följande adress: https://web.nexa.se.

Inloggningen sker med samma e-post och lösenord som ni angav när ni registrerade ett konto i en av våra applikationer.

Återigen. Detta är en beta-version, viss funktionalitet kan saknas eller inte fungera som det skall. Det kan också finnas problem med att köra det i Internet Explorer, detta kommer att åtgärdas inom kort.

Utrullning av version 6 till Nexa Bridge

Vi har nu påbörjat arbetet att rulla ut version 6 till alla Nexa Bridge som finns på marknaden, detta kommer att ske gradvis och under några veckor för att säkerhetsställa att allting fungerar som det skall. Nedan kan du se en lista på övergripande ändringar som är gjorda.

Avkodningen för 433 MHz-signaler

De problem som ibland har uppkommit med att avkoda inkommande signaler har identifierats med resultat att samtliga Nexa mottagare & sändare skall nu fungera som förväntat, även räckvidden är justerad till det bättre.

Z-Wave / Z-Wave Plus

En hel del justeringar gällande Z-Wave och Z-Wave + är åtgärdat till följd av att fler Z-Wave enheter och sensorer är kompatibla med Nexa Bridge, vi kan inte garantera 100% funktion på allt inom Z-Wave, men listan på kompatibla enheter växer stadigt.

Stabilitet

Nexa Bridge har i en del fall tappat anslutningen till molnet, det är identifierat och med de ändringar vi gjort räknar vi med  en betydligt stabilare uppkoppling mot molnet.

Övrigt

Vid sidan av dessa förändringar så sker det ständigt små förbättringar, bland annat går det nu att trycka på ON flera gånger i följd utan att behöva trycka på OFF mellan, minnesoptimeringar, m.m.

Senaste Android-uppdateringen ute

AndroidNu ligger en ny version av Android-appen ute med bland annat mycket förbättrat stöd för tilläggning av Z-Wave enheter, exkludering samt tilläggning av System Nexa-enheter. I denna versionen finns också stöd för automationer samt en hel drös med buggfixar bl.a. en fix för att kunna schemalägga dimmervärden.

square_genomskinlig

Första uppdateringen till Nexa Bridge

Vi har sedan lanseringen av Nexa Bridge samlat in information om buggar och diverse problem och sedan åtgärdat många utav dessa. Vi kommer nu att börja testa denna versionen på lite större skala än tidigare och hoppas att den fungerar som den skall. Baserat på resultatet på testat kan vi sedan skicka ut den till alla alternativt göra vissa förändringar. Nedan följer en lista på ändringar.

Avkodningen för 433 MHz-signaler

Det har varit problem med att avkoda inkommande signaler. Detta är nu avsevärt förbättrat och kommer innebära att många fler System Nexa-prylar fungerar som de skall med Nexa Bridge. Även räckvidden har, i och med detta, förbättrats.

Z-Wave / Z-Wave Plus

Många ändringar som har med Z-Wave och Z-Wave+ att göra. Bland annat när det kommer till kompatibilitet med Z-Wave+ sensorer. Många fler skall nu fungera.

Stabilitet

Många har haft problem med att Nexa Bridge hoppar ur anslutningen till molnet, vilket betyder att även om Bridgen fungerar som den skall med schemaläggningar, m.m, så kommer man inte åt den när man utanför sitt WiFi-nätverk. Vi har gjort en hel del förändringar på denna sidan och hoppas det blir mycket stabilare nu.

Övrigt

Vi har också gjort många andra småförbättringar. Exempelvis när det kommer till fjärrkontroller, det går nu att trycka flera gånger på ON i följd utan att behöva trycka på OFF mellan. Det finns även minnesoptimeringar, förbättrad uppdateringsmekansim, åtgärdade ett problem som gjorde att vissa saker ibland försvann efter omstart.

displaying-18-images-for-android-music-icon-png--27

Första uppdateringen till Android

Under gårdagen skickade vi ut en första uppdatering till Android-appen med bland annat stöd för schemaläggningar, stöd för fler enheter, fullt stöd för rum, nya ikoner, översättningar, m.m. Detta är en av flera uppdateringar som komma skall. I nästa uppdatering kommer man att kunna köra scenarion i en schemaläggning och efter det även automationer.