071912_First_Question_1725x810-PAN_18905

Frågor och svar kring Nexa Bridge

Vi får just nu väldigt många frågor kring Nexa Bridge och mer speciellt när produkten släpps. För att man ska slippa att skicka in en supportfråga på detta varje gång så svarar vi på det här istället. Vi jobbar så klart på nya funktioner i Bridgen under tiden vi väntar på certifieringen.

När släpps Nexa Bridge?

Som det är just nu så väntar vi på godkännanden från tredje part, vi hoppas så klart att detta går så fort som möjligt men vi kan inte påverka dem på något sätt.

Behöver jag internet?

Ja och nej. Så länge du är hemma och ansluten till ditt WiFi kan du kontrollera din Nexa Bridge, oavsett om du har internet eller inte. Men skall du komma åt din Bridge utanför ditt hemnätverk så behövs internet. Schemaläggningar och automationer fungerar även detta utan internet.

Finns det några rullande kostnader?

Nej, det finns inga rullande kostnader. Du köper din Nexa Bridge för en engångskostnad och där slutar alla utgifter när det kommer till just bridgen. Sedan så är ju hemautomation rätt beroendeframkallande så…

Vad behöver jag ett konto till?

Ditt konto använder vi för att knyta din Bridge till just dig när du är utanför ditt hemnätverk, helt enkelt för att du skall komma åt den utanför ditt nätverk. Vi sparar ingen information i molnet, utan detta agerar bara som en port till din Bridge.

Apple’s HomeKit?

Många undrar om Nexa Bridge kommer att ha stöd för HomeKit. Svaret på den frågan är nej. HomeKit kräver extra hårdvara med chip certifierade från Apple för att fungera, något som Nexa Bridge inte har.