Testa betan för nya Android-appen

Vill du testa vår nya uppdatering av Android-appen till Nexa Bridge? Nu söker vi några Beta-testare som kan ge oss feedback och rapportera buggar. I den nya uppdateringen kan du bland annat skapa automationer, favoritmarkera enheter, ha sensorer på rummen, med mera. Även utseendet har fått sig ett rejält ansiktslyft.

Gå in via: https://play.google.com/apps/testing/se.nexa.nexabridge2 och följ instruktionerna så kommer den att dyka upp i Play Store inom några minuter.

All feedback och buggrapportering mailas till: android@nexa.se.

Testa betan för nya iOS-appen

Den nya appen finns nu i App Store för nedladdning. Alla bridgarna kommer att uppdateras automatiskt.

Nu finns det möjlighet att testa den publika beta-appen till iOS. Appen innehåller en hel del buggfixar och nya funktioner så som nya automationer, fullt översatt till engelska, GPS-staket och stöd för iPhone X/XR/XS. Observera att vissa av dessa funktionerna kräver en ny version till din Bridge, kontakta oss på support@nexa.se om du är intresserad av att testa denna.

För att testa iOS-appen tryck på länken och följ instruktionerna (https://testflight.apple.com/join/fOaRPKwY), om du har en buggrapport gällande appen eller Bridgen, kontakta oss på support@nexa.se.

Appen har även stöd för NXT by NEXA tillsammans med Bridge X som kommer under våren.

Serverbyte mellan 12 och 13e mars

Måndag 12/3, påbörjar vi ett serverbyte. Detta kan innebära att några kan uppleva driftstörningar. Detta kan pågå under max 24 timmar. Serverbytet kommer ge bättre stabilitet och är nödvändig inför kommande app. Vi hoppas ni har förståelse. Trevlig söndag!

Drift av Gateway upphör 1 maj 2018

Från och med 1 maj 2018 upphör driften av Gateway-servrarna. Detta innebär att appen kan tappa kontakten med Gateway och inte kunna ansluta igen.

Gateway slutade säljas 2014 och har alltid varit en kostnadsfri tjänst. Då Nexa inte är driftansvarig för Gateway har vi inte längre möjlighet att påverka.

Vi fortsätter istället att utveckla vår egna Nexa Bridge som vi har full kontroll över själva.

Senaste Android-uppdateringen ute

AndroidNu ligger en ny version av Android-appen ute med bland annat mycket förbättrat stöd för tilläggning av Z-Wave enheter, exkludering samt tilläggning av System Nexa-enheter. I denna versionen finns också stöd för automationer samt en hel drös med buggfixar bl.a. en fix för att kunna schemalägga dimmervärden.

square_genomskinlig

Första uppdateringen till Nexa Bridge

Vi har sedan lanseringen av Nexa Bridge samlat in information om buggar och diverse problem och sedan åtgärdat många utav dessa. Vi kommer nu att börja testa denna versionen på lite större skala än tidigare och hoppas att den fungerar som den skall. Baserat på resultatet på testat kan vi sedan skicka ut den till alla alternativt göra vissa förändringar. Nedan följer en lista på ändringar.

Avkodningen för 433 MHz-signaler

Det har varit problem med att avkoda inkommande signaler. Detta är nu avsevärt förbättrat och kommer innebära att många fler System Nexa-prylar fungerar som de skall med Nexa Bridge. Även räckvidden har, i och med detta, förbättrats.

Z-Wave / Z-Wave Plus

Många ändringar som har med Z-Wave och Z-Wave+ att göra. Bland annat när det kommer till kompatibilitet med Z-Wave+ sensorer. Många fler skall nu fungera.

Stabilitet

Många har haft problem med att Nexa Bridge hoppar ur anslutningen till molnet, vilket betyder att även om Bridgen fungerar som den skall med schemaläggningar, m.m, så kommer man inte åt den när man utanför sitt WiFi-nätverk. Vi har gjort en hel del förändringar på denna sidan och hoppas det blir mycket stabilare nu.

Övrigt

Vi har också gjort många andra småförbättringar. Exempelvis när det kommer till fjärrkontroller, det går nu att trycka flera gånger på ON i följd utan att behöva trycka på OFF mellan. Det finns även minnesoptimeringar, förbättrad uppdateringsmekansim, åtgärdade ett problem som gjorde att vissa saker ibland försvann efter omstart.

displaying-18-images-for-android-music-icon-png--27

Första uppdateringen till Android

Under gårdagen skickade vi ut en första uppdatering till Android-appen med bland annat stöd för schemaläggningar, stöd för fler enheter, fullt stöd för rum, nya ikoner, översättningar, m.m. Detta är en av flera uppdateringar som komma skall. I nästa uppdatering kommer man att kunna köra scenarion i en schemaläggning och efter det även automationer.

Nexa Bridge redo för försäljning

Vi kan nu tillkännage att Nexa Bridge äntligen är redo att börja säljas. Detta efter många turer fram och tillbaka mellan testinstitutet i Tyskland som skulle certifiera Z-Wave-funktionen. Vi har redan börjat skicka ut Bridge till våra återförsäljare, det kan dock ta en stund innan de börjar leta sig ut i butiker runt om kring i landet.

Produkten kommer att finnas tillgänglig hos diverse återförsäljare, exempelvis Clas Ohlson, m.nu, Inet, m.m.

Vill du läsa mer om Nexa Bridge kan du göra det här.

Android: publik beta kommer vecka 34. Håll ut!

iOS: Finns att ladda ner i App Store.

071912_First_Question_1725x810-PAN_18905

Frågor och svar kring Nexa Bridge

Vi får just nu väldigt många frågor kring Nexa Bridge och mer speciellt när produkten släpps. För att man ska slippa att skicka in en supportfråga på detta varje gång så svarar vi på det här istället. Vi jobbar så klart på nya funktioner i Bridgen under tiden vi väntar på certifieringen.

När släpps Nexa Bridge?

Som det är just nu så väntar vi på godkännanden från tredje part, vi hoppas så klart att detta går så fort som möjligt men vi kan inte påverka dem på något sätt.

Behöver jag internet?

Ja och nej. Så länge du är hemma och ansluten till ditt WiFi kan du kontrollera din Nexa Bridge, oavsett om du har internet eller inte. Men skall du komma åt din Bridge utanför ditt hemnätverk så behövs internet. Schemaläggningar och automationer fungerar även detta utan internet.

Finns det några rullande kostnader?

Nej, det finns inga rullande kostnader. Du köper din Nexa Bridge för en engångskostnad och där slutar alla utgifter när det kommer till just bridgen. Sedan så är ju hemautomation rätt beroendeframkallande så…

Vad behöver jag ett konto till?

Ditt konto använder vi för att knyta din Bridge till just dig när du är utanför ditt hemnätverk, helt enkelt för att du skall komma åt den utanför ditt nätverk. Vi sparar ingen information i molnet, utan detta agerar bara som en port till din Bridge.

Apple’s HomeKit?

Många undrar om Nexa Bridge kommer att ha stöd för HomeKit. Svaret på den frågan är nej. HomeKit kräver extra hårdvara med chip certifierade från Apple för att fungera, något som Nexa Bridge inte har.